SURAH ❤


Friday, 15 November 2013

Oh HANTARAN KAHWIN?

Assalamualaikum,
Omaigodd omaigodd!. Helloo, sedarlah umur baru 15TEENNNNN berangan nak hantaran kahwin?. Hahaha, ada aku kesah?!. Perkara ini berlaku sebab petang tadi kita lepaking dengan kawan. You know what?! Their talking about marry and get baby??. Mesti pengaruh novel tu masing2!. Lol, so di pendekkan cerita, diorang ni pun fikir la apa barang hantaran yg diorang nak daripada pihak lelaki. So, aku pun tak lepaskan peluang berangan apa yang aku nak. Nak tahu?! Okay, lets cekidout!


1st ! So, as a MUSLIMS. Mestilah Al-Quran kan. Hidup kita kan berpandukan Al-Quran dengan Sunnah.


2nd ! Kita nak telekung , sebab? bukan sebab kita tak ada telekung. Kita nak jadi makmum future husband kita nanti. Haaaaaaa sweet kan?.


3rd ! SHARRPIIEEEEE !! I want sharpie collection badly! Huuuu ni mesti wajib ada! 1st until 3rd ni wajib!


Say hye to my hantaran yang ke 4th ! Chocolate?. Mestilah, nak satu dulang tu penuh dengan chocolate! Nyummmmyyyyy.


5th ! Patung teddy bear! Tak kisah la kecik ke besar ke, kalau boleh nk medium yang boleh peluk! Actualy, tak kisah either bear or patung lain asalkan comel. Kalau dapat suami pilot, tak ke rindu + meghoyan nanti org tu pergi fly sana sini, kita kat rumah sorang2. Huuu adanya teddy bear dpt la peluk lepaskan rindu !


6th ! Haaaaa lastly! I want kitten baby ! Pleaseeeeee, tak kisah la alah ke tak alah, nk anak kucing jugak. Sekor pun jadi la. Comel nyaaaa lahaii.

So, thats all. 6 dulang je kan?. Kalau ada tambahan akan diberitahu. Cehhhh poyo lah aku ni !. So, sesiapa teringin nak jadikan aku ni isteri dia, pastikan semua ni ada kat dulang hantaran. Cehhhhh ! jkjkjk. Last but not least, pray for batch 98 for PMR result soon ! :*

Xoxo,
AtikahSubari.

6 comments:

Fina Sophie said...

mcmna nak letak kucing dkt dulang eh.. comelnyaaaa.. idea bgs gak tu.. kalo terfikir mgkin sy pun dah buat dah. letak dalam cage comel utk sementara ;P

Fatin Atikah said...

Haha, kannn ??! Selalu asyik nak barang vogue2 je atas dulang. Handbag la, make up la, ape la. Maybe kucing yang medium la taruk dekat cage, comelkan?? Tade siapa buat lagi. Haaaa~ :DD Apa maksud "kalo terfikir mgkin sy pun dah buat dah." ? Dah kahwin kah??

Fina Sophie said...

kawen da.. :D

Fatin Atikah said...

Lah, yekeee~ Nampak muda ! Cehhh. Tahniah! Selamat Membina Masjid! Semoga makmum nya nanti beriman dan comel2 belaka ! InsyaAllah :)

Fina Sophie said...

insyaAllah.. amin. thanks fatin. haha.. org slalu ckp gitu muda konon.. pdhal dah nak masuk 30. huhu. terima kasih tau. btw seriusly sy suka idea kucng tu hahaha

btw sy dah follow blog ni :)

Fatin Atikah said...

Haha, seriously?? Okay tak percaya !. Haha, toche2. T jadi wedding planner rekemen laaaa. Cehhh.
Done follow Kak Fina/Sophie :)) Haha